Kan ik een pvc vloer zelf leggen?

Alles over pvc vloeren

Kan ik een pvc vloer zelf leggen?

Kan ik een pvc vloer zelf leggen? Dat is een vaak gestelde vraag en het antwoord daarop is ja, dat kan. Maar niet in alle gevallen is dat even makkelijk. Pvc vloeren zijn verkrijgbaar in click pvc vloeren en stroken die je moet lijmen. Voor beide soorten vloeren heb je een vlakke goed ge√ęgaliseerde ondervloer nodig. Deze ondervloer kan heel erg verschillen, dit hangt af van het type huis waarin u woont. In nieuwbouwwoningen is de ondergrond van beton en vaak al vrij vlak. In oudere huizen is de ondergrond wat ouder en vaak zelfs nog met een houten ondervloer. Deze vloeren zijn vaak niet vlak en dus gaat daar een hoop werk in zitten.

Bij click pvc vloeren kun je een losse ondervloer leggen omdat deze pvc vloer zwevend gelegd wordt. Je kunt op dezelfde manier te werk gaan als bij een laminaat vloer. Vraag wel altijd in een gespecialiseerde winkel naar de juiste ondervloer en als je in een appartement woont naar een ondervloer met goede geluidsreductie. De voordelen van click pvc is dat je de vloer over enige tijd weer mee kunt nemen, je clickt de stroken vrij eenvoudig weer van elkaar af. De nadelen zijn dat de vloeren iets duurder zijn in aanschaf vergeleken bij een gelijmde pvc vloer.

Een gelijmde pvc vloer bestaat uit enkel pvc stroken die strak tegen elkaar aan gelijmd moeten worden op een goede en ge√ęgaliseerde ondergrond. Het is aan te raden om deze vloer te laten leggen. Pvc vloeren leggen, zeker als deze gelijmd worden, is zeer specialistisch werk. Je hebt een goed hechtende lijm nodig, een zeer vlakke ondergrond en een vaste hand om de pvc stroken zeer goed tegen elkaar aan te lijmen. De voordelen hiervan zijn dat je geen naden en kieren hebt, de geluidsreductie nog groter is en de vloer een mooie vlakke en strakke uitstraling krijgt. De nadelen zijn dat je de vloer niet mee kunt verhuizen. Ook is deze vloer zeer geschikt voor vloerverwarming omdat pvc een zeer goede warmtegeleider is. De prijzen van pvc vloeren zijn de laatste jaren flink gedaald en zijn nu zeer betaalbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *