Pvc Vloeren Voordelen

Pvc Vloeren VoordelenDe voordelen van pvc vloeren ten opzichten van bijvoorbeeld laminaat zijn talrijk. Zo hebben goede kwaliteit pvc vloeren een langere levensduur, zijn ze slijtvaster en kun je ze veel makkelijker schoonmaken met water.  Pvc is een kunststof en daarom kun je deze vloeren zeer goed en gemakkelijk schoonmaken met water. Hierdoor zijn pvc vloeren ook zeer geschikt om in een keuken of eventueel in de badkamer te leggen. Ze kunnen zeer goed tegen vochtige ruimtes en zullen niet kromtrekken of omhoog komen als ze nat worden. Dit geldt dan met name voor de click pvc vloeren. Vloeren die gelijmd moeten worden kun je beter niet in de badkamer leggen, de lijm zou los kunnen laten door de grote hoeveelheid vocht. Ook zijn ze zeer goed geschikt voor vloerverwarming. Dit is een belangrijke eigenschap waarom veel mensen tegenwoordig voor een pvc vloer kiezen.

De geluidsreductie is ook erg goed van pvc. Ze zijn over het algemeen veel stiller als een echte houten vloer. Dit is voor de meeste mensen een voordeel, zeker als ze in een wat ouder huis wonen. Andere mensen vinden het krakende geluid van een houten vloer of laminaat vloer wellicht een aantrekkelijke eigenschap van een vloer. Met een pvc vloer die gelijmd wordt heb je ook geen naden en kieren, dit maakt het schoonmaken van de vloer met bijvoorbeeld een swiffer of stofzuiger een stuk eenvoudiger. Een ander groot voordeel van pvc vloeren is de slijtvastheid. Pvc is zeer sterk en je zal dan ook niet snel krassen of beschadigingen maken op de vloer. Let op…. Niet snel. Uiteraard is het op elke vloer mogelijk krassen te maken maar bij normaal woongebruik is pvc zeker sterker en slijtvaster dan bijvoorbeeld een houten vloer of laminaat.

Voordelen Click Pvc Vloer

Een pvc vloer kan op verschillende manieren gelegd worden. De meest gebruikelijke manier is om de stroken te lijmen, ze komen dan strak tegen elkaar aan en worden op de ondergrond vastgelijmd. Deze manier was tevens de eerste manier om pvc vloeren te leggen. Tegenwoordig is de vloer er vaak ook in click. Dit betekent dat de delen net als bij laminaat geklikt worden aan elkaar. Een groot voordeel hiervan is dat je de vloer weer mee kunt nemen als je gaat verhuizen. Bij gelijmde vloeren wordt dit een lastig verhaal. Vrijwel alle merken hebben tegenwoordig alle designs in click als gelijmd en de prijzen verschillen niet zo heel veel van elkaar.

Alle voordelen op een rijtje

 

  • Zeer sterk materiaal
  • Een pvc vloer is slijtvast
  • Makkelijk schoon te maken en te onderhouden
  • Pvc vloeren zijn stiller dan houten vloeren
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Langere levensduur
  • Vrijwel elk design verkrijgbaar
  • Pvc vloeren prijzen sterk gedaald
  • Gelijmde vloeren kan een beschadigd deel vervangen worden
  • Geklikte vloeren kunnen makkelijk mee verhuisd worden